Renee Olsthoorn
Menu

Bed of roses

Renée Olsthoorn

Boekenweek 2019: De moeder, de vrouw

Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start. Dit jaar heeft de week der weken het thema `De moeder, de vrouw' meegekregen naar het gedicht van Martinus Nijhoff. Ook al vind ik de titel wat vreemd in de oren klinken, ik zou - denk ik - beginnen met `vrouw' en daarna moeder, ligt het thema me zeer na aan het hart. Niet alleen omdat ik vrouw ben en moeder (zelfs oma), maar ook vanwege mijn recentelijk uitgegeven feelgoodroman `Josefiens Zevende Hemel', waarin de hoofdpersoon vrouw en moeder is. Alleenstaande moeder, om wel te verstaan. Een vrouw die na een moedig besluit tot echtscheiding uitgroeit tot een welbewuste geëmancipeerde vrouw, die stevig in haar schoenen staat en haar toekomst duidelijk omlijnd voor zich ziet.

Maar het zou geen feelgoodroman zijn als naast de moederliefde humor en hartstocht geen belangrijke rol zouden spelen. Jawel, Josefien vindt opnieuw de liefde. Voor altijd deze keer? Ik heb goede hoop.

Josefiens Zevende Hemel is uitgegeven als paperback en e-boek en leverbaar via de boekhandel

 

 

"Net als het eerste boek van deze trilogie, `De Franse Slag', speelt een groot deel zich ook af in Den Haag. Herkenbaar en sfeervol. Weer een heerlijke roman van Renée Olsthoorn, vol humor, liefde en positiviteit." ElisabethB

Lees de recensies hier, hier en hier

alt

Boekenweek 2019: De moeder, de vrouw

Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start. Dit jaar heeft de week der weken het thema `De moeder, de vrouw' meegekregen. Ook al vind ik de titel wat vreemd in de oren klinken, ik zou - denk ik - beginnen met `vrouw' en daarna moeder, ligt het thema me zeer na aan het hart. Niet alleen omdat ik vrouw ben en moeder (zelfs oma), maar ook vanwege mijn recentelijk uitgegeven feelgoodroman `Josefiens Zevende Hemel', waarin de hoofdpersoon vrouw en moeder is. Alleenstaande moeder, om wel te verstaan. Een vrouw die na een moedig besluit tot echtscheiding uitgroeit tot een welbewuste geëmancipeerde vrouw, die stevig in haar schoenen staat en haar toekomst duidelijk omlijnd voor zich ziet.

Maar het zou geen feelgoodroman zijn als naast de moederliefde humor en hartstocht geen belangrijke rol zouden spelen. Jawel, Josefien vindt opnieuw de liefde. Voor altijd deze keer? Ik heb goede hoop.

Josefiens Zevende Hemel is uitgegeven als paperback en e-boek en leverbaar via de boekhandel

 

Bezoek de speciale Josefiens Zevende Hemel Facebook pagina hier

 

Na haar scheiding van Engelsman Benedict Barlow vertrekt Josefien Boterenbrood met haar dochtertje Penelope vanuit Engeland naar Nederland, waar ze een eigen vegan patisserie wil beginnen.

Josefien weet het zeker, er is voorlopig geen plaats voor een man in haar leven, en al helemaal geen Engelsman. Nooit meer. Ze is gelukkig zo met haar dochtertje, Franse herder Beau en haar Nederlandse familie.

Maar dan leert ze de aantrekkelijke Luke Lovegrow kennen. Jawel, een Engelsman. Hij is in Den Haag voor een internationale conferentie en het huwelijk van zijn halfbroer.

Een discussie in een café maakt duidelijk dat Josefien en Luke heel anders in het leven staan. Hij overtuigd vleeseter, zij al jaren vegan; hij conservatief en een tikkeltje seksistisch, zij progressief en overtuigd feministe.

Kan er desondanks iets moois opbloeien tussen twee zulke verschillende karakters? Trekken tegenpolen elkaar inderdaad aan? Of is hier sprake van een gevalletje `twee geloven op een kussen, daar rust de duivel tussen'?

Een ding is zeker: aan vuurwerk geen gebrek tussen die twee.

Josefiens Zevende Hemel is het vervolg op de in 2017 verschenen roman `De Franse slag'.

In Josefiens Zevende Hemel leren we nieuwe personages kennen. Naast Josefien en Luke, onder meer Josefiens prettig gestoorde moeder Rietje, haar tweelingzus Barbara en broer Kasper. Verder keren er diverse personages uit De Franse slag terug, onder wie Berend Boterenbrood, zijn kinderen en Els Weesjes, die een enorme blunder begaat waarmee ze haar relatie met Nick Zonneveld op het spel zet. 

De blunder in kwestie is uitgebreid te lezen in het verhaal `Misverstand aan het strand' dat als extra achter in het boek is opgenomen.

Je kunt Josefiens Zevende Hemel bestellen bij je eigen boekhandel of via Bol en Boekenbestellen.nl

Paperback: 15,95

e-boek: 8,99

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

alt

boekomslagen:

Stouthandel Illustraties

alt