Renee Olsthoorn
Menu

Bed of roses

Renée Olsthoorn

Pugs and Prejudice...

"But Darcy found himself bewitched by her fine, bulbous eyes..."

 

Mijn familie en vrienden weten dat ik een Pride and Prejudice junkie ben (weliswaar sinds een aantal jaar ietwat afgekickt, maar toch...) en dat ik mij jarenlang intensief heb beziggehouden met het verslinden en schrijven van P&P fanfiction.

Zodoende kon een familielid het niet nalaten een boekje voor mij aan te schaffen dat utterly and completely... in mijn straatje ligt. Woef!

`Pugs and Prejudice' is een deeltje uit de serie `Classic Tails', die bestaat uit het `verdierlijken' van klassieken uit de wereldliteratuur. Uiteraard mocht, naast `The Great Catsby', `Romeow and Juliet' en `The Picture of Dorian Greyhound' Pride and Prejudice, ik bedoel `Pugs and Prejudice' niet ontbreken.

Hilarisch! 

Longbourn is Longbone, Netherfield Park is Netherfield Bark en... de duik in het meer uit de BBC-serie van 1995 ontbreekt niet. Een scene die men in het origineel niet zal terugvinden, maar verder wordt het verhaal in een samengevatte vorm keurig gevolgd.

Tot slot, het belangrijkste element: de illustraties zijn van een verrukkelijke edelkitsch. Een must voor iedereen die van honden houdt, met name van mopshondjes en, uiteraard van Jane Austens onsterfelijke Elizabeth Bennet en haar Mr. Darcy.

©Renée Olsthoorn, juni 2018

 

 

 

 

 

Go Back

Comment