Renee Olsthoorn
Menu

Bed of roses

Renée Olsthoorn

Culinaire genoegens in De Franse slag

`Hmm,' kreunde Eva. `Zoiets lekkers heb ik nog nooit geproefd.' 
`Wacht maar tot je mij proeft,' zei Lucien.
`Maar dat heb ik toch al...'
`Ik bedoel mijn gerechten!' zei hij lachend.

Na mijn blog over Susan Wiggs' `Winter in de bergen', waarin culinair zoveel te genieten valt, ga ik het in dit blogje even hebben over mijn eigen `feelgood' en... `tasty' roman De Franse slag.

Een en ander in het kader van de door Hebban - We Love Feelgood georganiseerde culinaire aprilmaand.

Want, waarom ook niet? De mannelijke hoofdpersoon is immers een sterrenkok die aan de École de Cordon Bleu in Parijs heeft gestudeerd, inspiratie opdoet op de markt en in de bibliotheek graag historische recepten bestudeert. De vrouwelijke hoofdpersoon is fotografe, maar werkt parttime in het restaurant van haar vader, lekkerbek en uitstekende kok.

Recepten zul je er niet in vinden, maar wel inspirerende gerechten van Eva's vader, eigenaar van restaurant `Blote billetjes in het gras' (genoemd naar zo'n typisch Hollands gerecht); een café-restaurant waar je kunt genieten van stoere Hollandse gerechten als snert met gegrilde katenspek en brocbloemstamppot (broccoli-bloemkoolstamppot) met kaas en oma's gehaktbal, een van Eva's vaders toppers.

Maar daar blijft het niet bij... Via een doosje overheerlijke macarons komen we terecht in Parijs waar een paar bestaande restaurants worden opgevoerd die een bezoekje meer dan waard zijn. Bijvoorbeels L'Ambroisie aan de place des Vosges,  waar de geliefden als voorgerecht langoustine in feuilleteegebak met sesamzaadjes nemen, of Le petit Vendôme in de rue des Capucines. En wat dacht je van de champagnebar op de derde verdieping van de Eiffeltoren? Om nog maar te zwijgen van de plannen die onze sterrenkok heeft met zijn gloednieuwe restaurant in Den Haag.

Enfin, ook in De Franse slag valt er niet alleen op liefdesgebied, maar ook op culinair gebied best wel veel te genieten.

©Renée Olsthoorn, 2018

*De Franse slag is als paperback en eBook leverbaar

 

 
 

Go Back

Comment